Az ébredő és rajongó reformátusok oldala.

The reformed awakening and fan-site.



szombat, március 18, 2006

Anya mondta 1.

Aszongya a www.reformatus.hu, hogy:

"Ördögűző mester Svájcban [2006-03-11]

Gottfried Lochert, a Református Világszövetség elnök-helyettesét, az einsiedelni kolostor első református ördögűző mesterévé választotta. A benedek-rendi szerzetesközösségben a Freiburgi Egyetem Ökumenikus Teológiai Tanszékének docenseként is tevékenykedő lelkész március elején több napon át szolgált, ahol a 82 szerzetesnek előadásokat tartott az ördögűzésről. "Ha a szerzetesek lelkisége és a református lelkész teológiája találkoznak egymással, akkor nem is sejtett lehetőségek tárulnak fel az ökumené területén" - nyilatkozta Locher sajtóközleményében. "Ezekben a napokban sok reményt érzékeltem a szerzetesek között. Az Úr közös keresése egyúttal Krisztus testének, az egyháznak a közös keresését is jelenti" - hangsúlyozta Gottfried Locher református docens. ((RNA/comm, ref.ch, 2006.03.11. - dr. békefy)"

Szó se róla, meghökkentett a hír. Nem mintha ne lennék hozzászokva egyházi vezetőink emeletes okosságaihoz, de ez azért többnek tűnt annál. Gyorsan meg is kerestem a forrást (www.ref.ch) és tisztázódott minden. Arról van szó csupán, hogy drbékefy képtelen volt lefordítani azt a szót, hogy "Exerzitien" (lelkigyakorlat). Ebböl lett aztán az exorcista-ördögűző és a fenti cikk.
Az egészben nem az a szomorú, hogy drbékefy forditási hibát követ el, nem is az, hogy ezt senki nem nézi át, hogy nincs egy lektor, pedig többeknek is munkaköri kötelessége lenne ez. A szomorú az egészben az, hogy ezt simán el tudják képzelni. Belefér a gondolkodásukba. Simán elhiszik, hogy a református világszövetség egyik alelnöke ördögűző mesterré válik, mert nem látnak benne semmi kivetnivalót. Sőt, még azt is gondolják, hogy ez jópofa hír, és kiteszik az anyalapra. Hadd olvassa a református jónép. Ha rajtuk múlna, akkor holnaptól ördögűző tanfolyamot indítanának egyházunkban, mert az olyan trendi, ejrópéer és progresszív. Ez a szomorú, drbékefy, nem a szótárhiány.
Remélem Gottfried majd helyreteszi őket.
Blogunk eddigi olvasását kizárólag reformátusoknak ajánlottuk volna.